Pedagogisch professionals

Training 

Liefdevol Begrenzen

Verbinding, Veiligheid & Begrip

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Training: Liefdevol Begrenzen

Kinderen willen niet stout zijn, ze kunnen soms niet anders! Een kind kan zich nog niet zo reguleren en beheersen zoals wij dit kunnen. Als jij ergens mee zit of als je honger hebt kunt je dat benoemen en ernaar handelen. Kinderen kunnen dit nog niet. Zij laten dit merken op de voor hun enige manier mogelijk, met hun gedrag.

 Het kinderbrein ontwikkelt zich in relatie met zijn omgeving. De ervaringen die een kind met JOU opdoet zorgen ervoor dat een kind uiteindelijk zichzelf leert te reguleren en beheersen. Als een kind ongewenst gedrag laat zien is het daarom belangrijk om niet alleen het gedrag in het nu te stoppen maar ook na te denken over hoe je eraan bijdraagt dat een kind in de toekomst zelf verstandige beslissingen leert te nemen. Een kind heeft het nodig dat je hierbij in verbinding blijft.

 Het gaat niet om het aanleren van een opvoedtechniek of methode. Elk kind en iedere situatie is anders. In deze training leer je vaardigheden die bijdragen aan een gezonde relatie. Zodat een kind zichzelf mag zijn, in verbinding met jou, binnen veilige grenzen.

 Een kind hoeft niet altijd zijn zin te krijgen maar heeft het wel nodig zich gezien en gehoord te voelen. Belangrijk dus om ja te zeggen tegen de emotie en nee tegen bepaald gedrag.

 Om dit te kunnen zijn 3 punten erg belangrijk:
1.  Wat voel jij als een kind dit gedrag laat zien?
2. Waarom laat een kind dit gedrag zien?
3. Hoe kun je liefdevol en in verbinding reageren?

 Tijdens de training liefdevol begrenzen leer je je bewust te worden van je eigen gevoel, leer je waarom kinderen ongewenst gedrag laten zien en krijg je tips en handvaten voor hoe je liefdevol en in verbinding dit gedrag kunt begeleiden.

Tijdens deze training leer je:

 • De meest voorkomende oorzaken van stout gedrag
 • Hoe je ongewenst gedrag (bijten, slaan, duwen etc.) liefdevol kunt begrenzen
 • Hoe je emotionele veiligheid kunt bieden
 • Wat het verschil is tussen “willen” en  “nodig hebben”
 • Wanneer je kunt afwachten en wanneer je MOET ingrijpen
 • Hoe je kinderen in verbinding, veiligheid en met begrip kunt benaderen
 • Hoe het kinderbrein werkt en wat je kunt/mag verwachten
 • Hoe CO-regulatie werkt en wat jouw rol daarin is
 • Kinderen beter begrijpen
 • Hoe je JA zegt tegen emoties en NEE tegen ongewenst gedrag
 • Hoe een kind zichzelf mag zijn, in verbinding met jou binnen jouw gekozen veilige grenzen
 • Praktische tips en handvaten die je meteen kunt inzetten in de praktijk

Praktische informatie

Locatie

Online of op Locatie
Op een dag(deel) en tijd naar keuze
Vraag naar de mogelijkheden!

Training op maat

Naast het vaste aanbod bied ik ook trainingen op maat aan. Het lijkt me leuk om samen met jou een training te creëren die past bij jullie organisatie!

Deelnemers

Maximaal 25 deelnemers per training
Grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden!

Duur training

Dagdeel 2,5-3 uur
Trainingsdag 6 uur
Inclusief pauzes

Prijs

Training dagdeel 2-3 uur 750,- excl. btw en reiskosten
Trainingsdag 6 uur 997,- excl. btw en reiskosten

Deze prijzen zijn inclusief werkboekjes

Boek een training

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wij zijn als team van Klokje Rond heel erg enthousiast geworden over de informatie die Esther ons tijdens de training heeft gegeven. Mooie eye-openers, waar we heel graag mee aan de slag willen.

Klokje Rond, Veldhoven
Trainingen Professionals