Pedagogisch professionals

Training

Een Veilig Emotioneel Klimaat

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Training : Een Veilig Emotioneel Klimaat

Kinderen kunnen zichzelf nog niet zo reguleren en beheersen zoals wij dit kunnen. Het kinderbrein is hier simpelweg nog niet toe in staat. Het kinderbrein ontwikkelt zich in relatie met zijn omgeving. De ervaringen die een kind met oa. JOU opdoet zullen ervoor zorgen dat een kind uiteindelijk zichzelf leert te reguleren.

 Een kind heeft een liefdevolle volwassene nodig die zich kan inleven in de belevingswereld van een kind. Je hoeft het niet eens te zijn met wat een kind voelt, je hoeft alleen te accepteren dát een kind iets voelt.

Jij snapt dat dat kleine stipje bloed niet ernstig is, een kind kan denken dat hij doodbloedt. Als je dit begrijpt dan snap je dat het voor een kind helemaal niet meevalt. Een opmerking als “valt wel mee” zorgt ervoor dat een kind alleen maar meer overstuur raakt en zich bovendien niet gezien en gehoord voelt.
Een kind zal weer rustig worden als JIJ rustig kunt blijven. Dankzij jouw kalmte zal het een kind weer lukken om ook kalm te worden. Dit kan alleen als jij de emotie kunt accepteren en de gevoelens van het kind serieus neemt.

 Cruciaal dus dat als je kinderen begeleidt je weet hoe dit werkt en hoe je zelf rustig kunt blijven/worden. Alleen dan kun je emotionele veiligheid bieden; verbinding, veiligheid en begrip.

Tijdens deze training leer je:

 

 • Hoe JIJ eraan kunt bijdragen dat een kind zichzelf leert te reguleren
 • De 5 punten van een veilig emotioneel klimaat toe te passen
 • De 3 punten van emotionele veiligheid toe te passen
 • Wat een trigger is en hoe je hiermee om kunt gaan
 • Hoe het kinderbrein werkt
 • Hoe je liefdevol aanwezig kunt zijn bij heftige emoties
 • Emoties accepteren en gedrag begrenzen
 • Hoe CO-regulatie werkt en hoe je het kunt toepassen
 • Hoe belangrijk zelfzorg is en hoe je hier bewuster mee om kunt gaan
 • Hoe emotionele pijn wordt doorgegeven en hoe je dit kunt stoppen
 • Wat de invloed is van jouw “slechte dag” op groep en hoe je dit kunt voorkomen
 • Handvaten en tips die je meteen kunt inzetten in de praktijk

Praktische informatie

Locatie

Online of op Locatie
Op een dag(deel) en tijd naar keuze
Vraag naar de mogelijkheden!

Training op maat

Naast het vaste aanbod bied ik ook trainingen op maat aan. Het lijkt me leuk om samen met jou een training te ontwerpen die past bij jullie organisatie!

Deelnemers

Maximaal 25 deelnemers per training
Grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden!

Duur training

Dagdeel 2,5-3 uur
Trainingsdag 6 uur
Inclusief pauzes

Investering

Training dagdeel 2-3 uur 750,- excl. btw en reiskosten
Trainingsdag 6 uur 997,- excl. btw en reiskosten

Deze prijzen zijn inclusief werkboekjes

Boek een training

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wij zijn als team van Klokje Rond heel erg enthousiast geworden over de informatie die Esther ons tijdens de training heeft gegeven. Mooie eye-openers, waar we heel graag mee aan de slag willen.

Klokje Rond, Veldhoven
Trainingen Professionals