Ouderavond

Een onderwerp naar keuze

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Ouderavond

Een ouderavond naar keuze. Bijvoorbeeld:

Omgaan met emoties en “stout” gedrag

Gooien met eten, driftbuien, niet luisteren, niet meewerken, schoppen, slaan en gillen. Allemaal gedrag dat heel passend is bij jonge kinderen. Maar waarom doen ze dit?

Kinderen willen niet stout zijn, ze kunnen soms niet anders! Kinderen kunnen zich nog niet zo reguleren en beheersen zoals wij dit kunnen. Hun brein is daar simpelweg nog niet toe in staat. Ze voelen emoties en impulsen die groter zijn dan hun mogelijkheid het te reguleren.

Dit zorgt ervoor dat het ouderschap soms best pittig kan zijn. Het gedrag van je kind zegt dan ook niets over de “goedheid” van jou als ouder. Maar natuurlijk is het wel onze taak om bepaald gedrag te begrenzen en eraan bij te dragen dat je kind zich in de toekomst wel zal leren beheersen en reguleren.

Tijdens deze ouderavond leg ik uit HOE je dit kunt doen. Het gaat niet om het aanleren van een opvoedtechniek (als straffen/belonen) maar om het krijgen en behouden van een gezonde verbinding. Ik geef je inzicht in het gedrag van je kind en handvaten die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Zo blijf je liefdevol, in verbinding EN blijft het gedrag binnen jouw gekozen veilige grenzen!

Het haal en breng moment

Daarnaast gaan we in op het breng moment op de opvang. Dit is niet alleen een moeilijk moment voor je kind maar ook voor jou! Hoe kun je dit moment zo soepel mogelijk laten verlopen? Hoe kun je je kind voorbereiden? En wat heeft je kind nodig? Laten we er samen voor zorgen dat ook jouw kind met plezier naar de opvang gaat!

Natuurlijk blijft er voldoende tijd over voor jouw vraag!

Praktische informatie

Locatie

Het is mogelijk om een ouderavond te boeken op locatie op een dag en tijd naar keuze.  
Een ouderavond online via Zoom is ook mogelijk.

Ouderavond op maat

Ik verzorg ouderavonden op maat. Invulling en onderwerpen in overleg.

Investering: 500 euro exclusief btw en reiskosten

Deelnemers

Aantal deelnemers in overleg

Investering

500 euro exclusief reiskosten en btw

Vvraag een ouderavond aan

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals