Aanbod

Trainingen Pedagogisch professionals

Jij en het kind, een team!

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Jij maakt het verschil!

Als pedagogisch professional heb je een belangrijke rol in het leven van een kind. Een kind ontwikkelt zich namelijk in relatie met zijn omgeving.

Jij bent en creëert die omgeving

De ervaringen die een kind met jou opdoet;
– de manier waarop jij communiceert,
– het voorbeeld dat jij geeft,
– de relatie die jij met een kind opbouwt,
beïnvloedt de groei van het kinderbrein, het welzijn en het leven van een kind.

Belangrijk dus om je bewust te zijn van het verschil dat JIJ kunt maken.

Al mijn trainingen hebben als doel jou tips, inzichten en handvaten te geven waarmee jij een positieve bijdrage kunt leveren aan het leven/welzijn van de kinderen waarmee je werkt.

Ik leer je hoe je kunt aansluiten bij de ontwikkeling, hoe je behoeften kunt begrijpen, hoe je gevoelens accepteert en hoe je ongewenst gedrag liefdevol begrensd. Zodat jullie leren samenwerken, jij en het kind als team.

Door jezelf en het kind beter te begrijpen wordt het makkelijker om verbinding te krijgen en behouden.

Afgelopen maanden heb je me kunnen zien bij; Partou Slenk, Partou de Deimten, Kideo Groningen, Assen & Drachten, Stichting KindH, School voor Antroposofische Kinderopvang, Kinderdagpaleis Ukkepuk,
Kinderopvang Het Witte Wiel, Kinderopvang Klokje Rond, Kinderopvang Kids Talent, CKC Drenthe Onderwijs & Kinderopvang, De Flintstones Kinderopvang, Gastouderopvang de Driesprong, Gastouder de Vrolijke Mereltjes, Gastouderopvang Groen, Studio Bambacht, Atelier Pepa les, OCMW Hoeilaart, Kinderdagverblijf Ziza Zebra, IKC van Kampen en vele anderen!

 

Trainingen

Speelschema's; Spelen? Of "stout" zijn?

Een speelschema is herhaald gedrag dat ieder kind moet doen. Het is een onbewuste drang die een kind aanzet tot spelen. Het borrelt op van binnenuit en ze kunnen het niet laten. Lees verder

Liefdevol Begrenzen

Als een kind ongewenst gedrag laat zien is het belangrijk om niet alleen het gedrag in het nu te stoppen maar ook na te denken over hoe je eraan bijdraagt dat een kind in de toekomst zelf verstandige beslissingen Lees verder

Een Veilig Emotioneel Klimaat

Een kind heeft een liefdevolle volwassene nodig die zich kan inleven in de belevingswereld van een kind. Je hoeft het niet eens te zijn met wat een kind voelt, je hoeft alleen te accepteren dát Lees verder

De 4 bouwstenen van basiscommunicatie

Door een kind/baby de mogelijkheid te geven zelf te laten doen wat hij zelf zou kunnen doen voelt een kind/baby zich gezien en gehoord. Dit heeft een enorme invloed op jullie verbinding, Lees verder

Respectvol Verzorgen & Vrij Bewegen

Een kind is een kleine wetenschapper. Door experimenten uit te voeren (spelen) komt een kind erachter hoe de wereld werkt. Een kind voelt van binnenuit een drang om te wereld  Lees verder

Coaching (on the job): Ruimte als 3e pedagoog

We kiezen veel voorkomende situaties waar het personeel tegenaan loopt. Daarna leggen we afspraken vast en bespreken we het pedagogisch handelen. Met behulp van Lees verder

Praktische informatie

Locatie

Online of op Locatie
Op een dag(deel) en tijd naar keuze
Vraag naar de mogelijkheden!

Training op maat

Naast het vaste aanbod bied ik ook trainingen op maat aan. Het lijkt me leuk om samen met jou een training te creëren die past bij jullie organisatie!

Deelnemers

Maximaal 25 deelnemers per training
Grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden!

Duur training

Training overdag: 3 uur

Trainingsdag: 6 uur

Inclusief pauzes

Investering

Training dagdeel 2-3 uur 750,- excl. btw en reiskosten
Trainingsdag 6 uur 997,- excl. btw en reiskosten

Deze prijzen zijn inclusief werkboekjes

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wij zijn als team van Klokje Rond heel erg enthousiast geworden over de informatie die Esther ons tijdens de training heeft gegeven. Mooie eye-openers, waar we heel graag mee aan de slag willen.

Klokje Rond, Veldhoven
Trainingen Professionals