Ouders & Pedagogisch professionals

Webinar

In Verbinding met je kind

 

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Webinar : In verbinding met je kind

In verbinding met je kind

In verbinding blijven als het gezellig is lukt meestal wel. Maar wat als je kind niet luistert, grenzeloos of ongewenst gedrag laat zien? Lukt het ook om in verbinding te blijven op die momenten dat je kind dit het meeste nodig heeft?

Kinderen willen niet “stout” zijn, ze kunnen soms niet anders. Tijdens dit webinar leg ik niet alleen uit hoe het kan dat een kind zich nog niet zo kan reguleren zoals jij dit kunt, ik geef ook tips en handvaten die ervoor zorgen dat een kind vaardigheden leert die nodig zijn om zich in de toekomst wel te kunnen reguleren. Deze handvaten zijn meteen inzetbaar in de praktijk!

Als je begrijpt waarom je kind bepaald gedrag laat zien is het makkelijker om liefdevol en in verbinding te blijven. Het gedrag van je kind is niet persoonlijk en je kind doet het ook niet expres. We maken de shift van: “Wat is er mis met mijn kind” naar “Hoe kan het dat mijn kind zich op deze manier gedraagt?” En “Hoe kan ik in verbinding blijven op de momenten dat mijn kind het moeilijk heeft?”

Je leert hoe je ruimte geeft aan het gevoel van je kind EN tegelijkertijd onveilig gedrag begrensd. Ruimte geven aan gevoel is namelijk NIET hetzelfde als het toestaan van ongewenst gedrag. Het is aan ons om het veilig te houden op de momenten waarop het een kind niet lukt.

Het doel is het kind zichzelf te laten zijn (gevoel mogen uiten), binnen veilige grenzen, in verbinding met jou!

Tijdens dit webinar leer je:

 

  • Hoe het kinderbrein werkt
  • Hoe je gevoelens ruimte geeft en gedrag begrensd
  • Het verschil tussen wat een kind wil en wat een kind nodig heeft
  • Hoe je een kind kan helpen zichzelf te reguleren
  • Hoe je eraan bijdraagt dat een kind zich in de toekomst op een gezonde manier zal reguleren
  • Hoe CO-Regulatie werkt
  • Hoe je liefdevol frustratie en ongemak begeleidt
  • Hoe je (weer) verbinding krijgt met je kind

Praktische informatie

Online

Via Zoom

u

Voor wie

Ouders en Pedagogisch Professionals

Voor iedereen die kinderen (1-12 jaar) heeft of met kinderen (1-12 jaar) werkt.

Deelnemers

Maximaal 30 deelnemers

Datum en Tijd

Dinsdag 27 februari
19.30-21.00

Investering

27 euro INCLUSIEF btw

Ik wil ook meer verbinding met mijn kind!

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals