Aanbod

Coaching
Ouder & Kind

Gedrag = Communicatie

Esther Steinebach - Speelgroep, training en coaching

Als verbinding niet vanzelf gaat

Je houdt van je kind en je wil graag verbinding. Maar wat als die verbinding niet vanzelf lijkt te gaan? Wat als je elkaar even niet begrijpt? En wat als je kind last heeft van driftbuien, heftige emoties, niet luistert, niet wil meewerken of grenzeloos gedrag laat zien?

​Je kind is niet zijn gedrag. Hij laat met zijn gedrag merken dat er iets niet lekker voelt. Kinderen willen niet “stout” zijn, ze kùnnen soms niet anders. Dit komt doordat het brein van een kind nog lang niet klaar is met ontwikkelen (Pas rond het 25e levensjaar!!!).

Kinderen kunnen al wel emoties ervaren en impulsen voelen maar beschikken nog niet over de mogelijkheden om die emoties en impulsen te kunnen reguleren.

Soms is het voor ons als ouders lastig te om zien wat er aan de hand is. En omdat het ons zo nu en dan ook persoonlijk raakt is het niet altijd even makkelijk om liefdevol te reageren.

Tijdens mijn coaching sessies gaan we samen op zoek naar wat jouw kind probeert te vertellen met zijn gedrag. We maken de shift van “Wat is er mis met mijn kind?” naar “Wat kan er aan de hand zijn dat mijn kind zich zo gedraagt?, Welke vaardigheden moet mijn kind nog leren? En Hoe kan ik eraan bijdragen dat mijn kind deze vaardigheden leert? “ Het gaat vaak om de vaardigheden: flexibiliteit, problemen oplossen en frustratie tolerantie.

Als je begrijpt waarom je kind dit gedrag laat zien kom je erachter dat het gedrag niet persoonlijk is. Je kind doet niet expres moeilijk, je kind hèèft het moeilijk en beschikt nog niet over de mogelijkheden zich op een andere manier uit te drukken.

Dit wetende helpt om liefdevol en in verbinding te blijven reageren. En dit is belangrijk want de beste manier om ontbrekende vaardigheden te leren is in verbinding met jou!! Door in verbinding te blijven kun je er niet alleen voor zorgen dat het gedrag in het nu stopt maar ook dat je kind in de toekomst zichzelf leert te beheersen en reguleren.

Zijn dit de vragen waar jij mee worstelt?

 • Ben je de verbinding kwijt?
 • Laat je kind heftige emoties zien en weet je niet wat je dan moet doen?
 • Begrijp je je kind niet meer?
 • Luistert je kind niet naar je?
 • Blijft je kind zeuren?
 • Blijven jullie hangen in oneindige discussies?
 • Werkt je kind niet mee?
 • Laat je kind heftig en grenzeloos gedrag zien?
 • Voel je dat je de controle verliest?
 • Hoor je jezelf steeds vaker schreeuwen?
 • Maak je je zorgen om het gedrag van je kind?
 • Is je geduld op?

Ik kan je helpen!

Ik leer je geen opvoedtechniek of methode want geen kind of situatie is gelijk. Ik geef je inzicht in je eigen gevoel, help je het gedrag van je kind te begrijpen en geef je praktische tips en handvaten voor hoe je liefdevol en in verbinding kunt reageren.

Zodat je weer verbinding voelt met je kind. Je vanuit rust, met vertrouwen en geduld op je kind kunt reageren en je kind belangrijke vaardigheden leert om zich in de toekomst zelf te reguleren.

Informatie

Voor wie?

(Ouders van) kinderen
1-12 jaar

Pakket

1 losse sessie 60 van minuten

Traject Ouder & Kind:
3 sessies van 60 minuten
Toegang tot Webinars
Tussentijds onbeperkt vragen stellen

Investering

1 Losse sessie 147,- excl. btw
Traject Ouder & Kind 400,- excl. btw

Betaling in termijnen is mogelijk!

Locatie

Online of op locatie

Boek Coaching Ouder & Kind

Ik leer je geen opvoedtechniek of methode want geen kind of situatie is gelijk. Ik geef je inzicht in je eigen gevoel, help je het gedrag van je kind te begrijpen en geef je praktische tips en handvaten voor hoe je liefdevol en in verbinding kunt reageren.