Pedagogisch professionals

Cursus

Koppeling theorie
naar de praktijk

Esther Steinebach -<br />
Speelgroep, training en coaching

Training : Ongestoord Spelen & Vrij Bewegen

Een kind is een kleine wetenschapper. Door experimenten uit te voeren (spelen) komt een kind erachter hoe de wereld werkt. Een kind voelt van binnenuit een drang om te wereld te willen ontdekken en begrijpen. Spelen is de taak van het kind. Het is van levensbelang!

Belangrijk dus om die drang niet in de weg te zitten. Door een veilig speelklimaat te creëren en goed te observeren zorg je ervoor dat je aansluit bij de ontwikkeling van het kind. Een kind kan hierdoor optimaal groeien en ontwikkelen.

Ongestoord spelen en vrij bewegen gaan hand in hand

Stel je eens voor. Je kunt nog niet zelf zitten want je hebt dat nog nooit geoefend. Je spieren zijn nog niet sterk genoeg om die houding aan te nemen en toch zet iemand je in zitpositie. Met al je kracht en mogelijkheden probeer je je evenwicht te bewaren om niet om te vallen. Je hebt geen oog meer voor je omgeving en de speeltjes om je heen want je hebt al je energie nodig om niet om te vallen. Na een tijdje hou je het niet meer, je begint te huilen want je kan nog niet praten. Je bent totaal afhankelijk van je verzorger. Die komt helaas niet snel genoeg en bam daar lig je, met je hoofd op de grond!

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo.

Een veilig speelklimaat zorgt ervoor dat een kind vrij kan bewegen. Een kind zal dan pas een stap zetten in zijn ontwikkeling als hij daar zelf klaar voor is.

Tijdens deze training leer je:

 

  • Hoe je ervoor zorgt dat een kind ongestoord gaat spelen
  • Welk (speel)materiaal geschikt is voor een baby, dreumes en peuter
  • Hoe je de ruimte indeelt zodat de ruimte vòòr je werkt
  • Hoe je een veilig speelklimaat creëert
  • Observeren en aansluiten bij de ontwikkeling van het kind
  • Hoe je bijdraagt aan een vrije bewegingsontwikkeling
  • De interventietechnieken OGEN-MOND-HANDEN en sportscasten
  • Faciliteren en begeleiden in plaats van helpen en oplossen
  • Wat er nodig is om een kind vrij te laten bewegen
  • Hoe je liefdevol frustratie en ongemak begeleidt

Praktische informatie

Locatie

Online of op Locatie
Op een dag(deel) en tijd naar keuze
Vraag naar de mogelijkheden!

Training op maat

Naast het vaste aanbod bied ik ook trainingen op maat aan. Het lijkt me leuk om samen met jou een training te ontwerpen die past bij jullie organisatie!

Deelnemers

Maximaal 25 deelnemers per training
Grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden!

Duur training

Avondtraining: 1,5 – 2 uur
Training overdag: 2 – 3 uur
Trainingsdag: 6 uur

Investering

Avondtraining: 600,- excl. btw en reiskosten
Training overdag: 650,- excl. btw en reiskosten
Trainingsdag: 997,- excl. btw en reiskosten
Boek je meer dan 1 training? Dan krijg je 100,- korting per training

Deze prijzen zijn inclusief werkboekjes

Meld je aan voor deze cursus

Tekst waarom je je direct aan moet melden voor deze cursus.

Testimonials

{

Iedereen die in de kinderopvang/met kinderen werkt zou deze training moeten volgen. De kennis, handvaten en voorbeelden die Esther geeft hebben mijn kijk op kinderen totaal veranderd. Ik weet nu hoe ik een kind kan begeleiden met het reguleren van heftige emoties en gedrag. En ik snap mijzelf nu ook veel beter. Wat een fijne training. Boeiend verteld, eerlijk, open en een goede onderbouwing.

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Wat een eye-opener. Kinderen kunnen veel meer dan ik dacht. Ik heb leren observeren, en leren begeleiden met mijn mond. Ik hoef veel minder vaak in te grijpen dan ik dacht. Ik zou deze trainingen het liefst elk jaar herhalen. Niet alleen voor op het werk maar ook voor thuis!

Pm’er Partou, Groningen
Trainingen Professionals
{

Ontzettend leuke training! Nieuwe, duidelijke en bruikbare informatie. Op een toegankelijke en behapbare manier gebracht. Toepasbare tips en voorbeelden die aansluiten bij de praktijk.

Anne de Haij, gastouder
Trainingen Professionals
{

Dankzij de training kan ik niet alleen kinderen op de groep beter begrijpen en begeleiden. Je hebt mij een betere moeder gemaakt. Ik merk meteen een betere verbinding tussen mij en mijn zoon. Dit was niet alleen waardevol voor mij als pm’er maar zeker ook voor mij als mens en moeder!

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

De training was erg leerzaam. De theorie en handvaten kon ik meteen inzetten in de praktijk. Het fijne is dat het meteen werkt, je ziet direct verschil. Ik kan dit aanraden aan pedagogisch medewerkers, ouders en ook leerkrachten.

Pm’er stichting KindH
Trainingen Professionals
{

Bedankt voor al je inspirerende woorden in alle trainingen. Wat hebben we veel van je mogen leren en ook al kunnen inzetten in de praktijk. Het was ontzettend leerzaam en motiverend.

Partou Slenk en Partou Deimten, Groningen
Trainingen Professionals